Neushoorn verlicht moeder kind tijdens Light Safari in Safaripark Beekse Bergen

Light Safari

Laatste week

Ontdek de magie van het licht

Beleef deze winter een onvergetelijk avontuur tijdens de allereerste editie van Light Safari in Safaripark Beekse Bergen. Terwijl de dieren zich terugtrekken naar hun schuilplaatsen voor de nacht, komt langs de wandelsafari een prachtige regenboog van lichtgevende dieren, bloemen en planten tot leven. Mis dit unieke evenement niet!

Prijzen & beschikbaarheid

Wat staat je te wachten?

Kinderen tussen de vlinders tijdens Light Safari in Safaripark Beekse Bergen

Praktische informatie

Wanneer?

Light Safari is nog t/m zondag 25 februari te bewonderen, elke avond van 17:00 tot 21:30 uur. Reserveer dus nog snel je bezoek!

Waar?

Dit onvergetelijke avontuur vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen, in Hilvarenbeek. Voor Light Safari is er een speciale wandelroute uitgezet in een gedeelte van het park. De route is ongeveer 1,8 kilometer.

Plan route

Tickets

Ga jij alleen 's avonds naar Light Safari? Of wil je overdag ook oog in oog staan met wilde dieren in het Safaripark? Wil je met een grote groep komen of je bezoek combineren met een overnachting? Het is allemaal mogelijk!

Bestel tickets
Moeder met twee kinderen en slang bloemen bomen tijdens Light Safari in Safaripark Beekse Bergen
Gezin loopt langs panda's tijdens Light Safari in Safaripark Beekse Bergen
Moeder en kind tijdens Light Safari tussen de kwallen en zeedieren in Safaripark Beekse Bergen
Kinderen lopen route Light Safari langs zeedieren octopus in Safaripark Beekse Bergen
Kinderen met moeder langs planten en bloemen tijdens Light Safari in Safaripark Beekse Bergen
+ 3

Ervaar de kracht van kleur in de natuur

Tijdens de donkere dagen nemen we je in Safaripark Beekse Bergen mee in een magische wereld vol kleur. Loop door de verschillende kleurzones en leer meer over de betekenis van kleur in de natuur. Waarom zijn veel giftige dieren bijvoorbeeld geel? En hoe ontstaat een regenboog eigenlijk? Ontdek het tijdens de allereerste Light Safari! Door je telkens onder te dompelen in een nieuwe kleurzone, ervaar je de kracht van kleur als nooit tevoren.

🌈 12 magische kleurzones
🦋 3000 lichtgevende dieren, planten en bloemen
Allereerste editie

Bekijk tickets

Eten & drinken

Langs de speciaal uitgezette route van Light Safari, kun je verschillende plekken ontdekken waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Bekijk het aanbod in de Beekse Bergen app.

Download de app

Winterplein

Ontdek naast de adembenemende lichtsculpturen, ook het Winterplein! Beleef een winter wonderland met onder andere een schaatsbaan en warm lekker op met een kop glühwein of warme chocomel.

VIND JOUW WEG DOOR HET LICHT

Bekijk de plattegrond
 • Overnachten

  Geniet onbeperkt van Light Safari op de avonden dat het plaatsvindt als je blijft overnachten bij Beekse Bergen. Kom tot rust in de natuur op het Lake Resort. Of overnacht tussen de wilde dieren op het Safari Resort of in het Safari Hotel.

  Ontdek mogelijkheden
 • Groep loopt route Light Safari langs licht dieren bloemen planten in Safaripark Beekse Bergen

  Groepstickets & Events

  Kom je met een groep van minimaal 20 personen? Ontdek dan de voordelige groepstickets! Het is ook mogelijk om vanaf 80 personen Light Safari onderdeel te maken van een ééndaags of meerdaags event bij Beekse Bergen. Neem hier contact met ons op.

 • Moeder en kind tijdens Light Safari tussen de kwallen en zeedieren in Safaripark Beekse Bergen

  Abonnementhouders

  Heb je een Beekse Bergen abonnement? Je ontvangt dan €12,50 korting op een entreeticket voor Light Safari (op basis van de kassaprijs). Speciale tickets voor abonnementhouders kun je hieronder via de button bestellen. 

Veelgestelde vragen

Het Winterplein is overdag geopend vanaf 13:00 uur, dus ook dagbezoekers kunnen genieten van de schaatsbaan en de winterse lekkernijen.  

Tickets die aangeschaft zijn via actiepartners zijn altijd geldig op ofwel enkel een dagbezoek aan het Safaripark, of op enkel een avondbezoek aan Light Safari. Indien je beschikt over een actieticket voor het Safaripark dien je dus een apart ticket aan te schaffen om Light Safari te kunnen bezoeken. Arrangement tickets voor een dagbezoek met toegang tot Light Safari worden exclusief verkocht via de ticketshop van Beekse Bergen en zijn dus niet beschikbaar via actiepartners. 

Er zijn verschillende opties bij de horecapunten, vraag altijd een medewerker naar de mogelijkheden. 

Winterplein:  

Er zijn glutenvrije broodjes beschikbaar voor een broodje Unox, broodje pulled chicken of broodje beenham. Deze broodjes kunnen sporen van melk bevatten. Bij de frietkraampjes zijn glutenvrije friet, kroketten, bamischijven en frikandellen beschikbaar. Het frituurvet is vrij van allergenen. Ook de Spirello is vrij van allergenen. 

Afrikadorp:  

Friet wordt gebakken in een andere pan dan de snacks, echter staan deze pannen naast elkaar geplaatst en is kruisbesmetting niet volledig uit te sluiten. Om deze reden zijn glutenvrije snacks niet beschikbaar bij de frietkraam in het Afrikadorp. Het frituurvet is vrij van allergenen. Ook de Spirello is vrij van allergenen. 

Light Safari vindt buiten plaats maar er zijn verschillende plekken om te schuilen. Bij de Bara Bao Bao shop op het entreeplein worden poncho's en paraplu's verkocht. Bij hevige regenval kan de schaatsbaan gesloten worden vanwege de veiligheid.  

Light Safari is geschikt voor alle leeftijden. De route is vooral magisch en kleurrijk en bevat geen spannende elementen. Het park is in de avond natuurlijk wel donker maar er is voldoende verlichting aanwezig. 

Tijdens Light Safari kun je ook het Winterplein bezoeken. Hier kun je schaatsen op de schaatsbaan. Je kunt schaatsen huren voor €5,- per stuk of je eigen schaatsen meenemen (botjes voor kinderen zijn gratis te leen bij huur van een paar schaatsen, zolang de voorraad strekt). In de Djambo Lodge kun je op bezoek bij Djambo en met hem op de foto. Ook is er de mogelijkheid om je Glow in the Dark te laten schminken of LED hairwraps te laten zetten (vanaf €4,50).

Tip: Ga voorafgaand aan je Light Safari alvast langs bij de Djambo Lodge op het Winterplein om je te laten schminken, zo zie je de schmink oplichten tijdens de route!

In de avond trekken de dieren zich terug naar hun binnenverblijven om te overnachten. Er is wel een mogelijkheid om echte dieren te zien, in de basis zijn de verblijven van de apen, olifanten en de giraffen geopend voor publiek. Echter kan op het laatste moment besloten worden dat de verblijven gesloten blijven voor het welzijn van de dieren.  

Abonnementhouders van Beekse Bergen (Safaripark en Speelland) ontvangen €12,50 korting (op basis van de kassaprijs) op tickets voor Light Safari! Zij betalen slechts €10,- per persoon voor een ticket! Deze tickets dienen wel vooraf besteld te worden, dat kan hier.

Tijdens Light Safari zullen er bij het Afrikadorp (halverwege de route) en op het Winterplein (begin/einde van de route) diverse horecapunten geopend zijn. Kijk in de app om te zien welke horecapunten er op dat moment geopend zijn.

De route van Light Safari is zo'n 1,8 kilometer lang. Hoe lang je er over doet is afhankelijk van hoeveel tijd je nodig hebt om alle mooie lichtgevende flora en fauna te bewonderen.  Gemiddeld kun je de route bewandelen in 1,5 uur. Wanneer je nog tijd neemt voor een wandelpauze op een van de gezellige pleinen met hapjes, drankjes en entertainment dan duurt je safari natuurlijk wat langer.

Overnacht je in een van onze verblijfsaccommodaties of bij Vakantiepark Dierenbos op de dagen dat Light Safari geopend is, dan verwelkomen we je graag. Voor verblijfsgasten is toegang tot Light Safari gratis op vertoon van de Attractiepas en het Light Safari toegangsbandje. Het toegangsbandje vind je tijdens een verblijf in Beekse Bergen in je accommodatie. Bij vakantiepark Dierenbos ontvang je deze bij de receptie. 

De lichtgevende flora en fauna zijn ook overdag te bewonderen in een gedeelte van het park. Echter zijn deze overdag niet verlicht, de volledige beleving van magische Light Safari wandelroute vol licht en kleur ervaar je dus het beste in de avond. 

Light Safari is geopend van 17:00 tot 21:30 uur. Echter kun je de route starten tot uiterlijk 20:30, anders ben je mogelijk niet voor 21:30 bij het eind van de route.

Light Safari is via een speciaal uitgezette wandelroute te bewonderen. Alle lichtgevende flora en fauna zijn langs de wandelroute geplaatst. De boot-, bus en autosafari zijn daarom tijdens de Light Safari gesloten.

Bij de Gastenservice kan gratis een rolstoel gehuurd worden. Bolderkarren zijn ook beschikbaar tegen betaling van €10. 

Een dagbezoek aan Safaripark Beekse Bergen combineren met Light Safari in de avond is zeker mogelijk. Hiervoor bestaan speciale Arrangement tickets. Met deze tickets wordt zowel overdag als in de avond toegang verleend tot het park. Let op: Light Safari vindt in een beperkt gedeelte van het Safaripark plaats. Bezoekers met een Arrangement ticket worden verzocht om rond 16.30 richting het Winterplein te gaan, zodat Light Safari optimaal beleefd kan worden vanaf het begin van de route.  

Tickets voor Light Safari zijn zowel online als aan de kassa te reserveren. Tickets kunnen gereserveerd worden op datum, het is niet noodzakelijk om een tijdstip te reserveren. 

Tip: online geldt een voordeliger tarief dan aan de kassa.

Parkeren tijdens Light Safari kan op de parkeerplaats van Safaripark Beekse Bergen. Om de parkeerplaats te verlaten is een uitrijticket nodig. De kosten hiervoor bedragen €9,50. Voor abonnementhouders geldt het gereduceerde tarief van €5,-. Gasten van Safari Resort, Safari Hotel en Lake Resort met een AttractiePas kunnen gratis uitrijden door middel van kentekenregistratie of door middel van het scannen van de QR-code van de AttractiePas.  

Light Safari is te bewonderen van 7 december 2023 t/m 25 februari 2024 op elke donderdag- t/m zondagavond van 17:00 tot 21:30 uur. Tijdens de kerstvakantie (23 december t/m 7 januari) en voorjaarsvakantie (10 t/m 25 februari) kun je Light Safari elke avond bezoeken.

Voor de veiligheid van onze dieren worden er geen huisdieren toegelaten. Hulphonden zijn wel toegestaan in het park, mits de begeleider een legitimatiebewijs en entingsboekje van de hulphond kan tonen bij de gastenservice.

Het park sluit om 16:30 uur voor dagbezoek en opent om 17:00 uur haar deuren voor Light Safari. Tussen 16:30 en 17:00 uur is het park eigenlijk officieel gesloten, maar speciaal voor gasten met een Arrangement ticket, gasten met zowel een dag- als avondticket en voor verblijfsgasten is het Winterplein geopend voor een hapje en een drankje. Het Winterplein is ook het startpunt van Light Safari, op deze manier beleef je Light Safari dus optimaal. 

Groepstickets zijn aan te schaffen vanaf 20 personen tegen het voordelige groepstarief. Tickets voor groepen zijn hier aan te schaffen.

Light Safari biedt veel mogelijkheden voor zakelijke evenementen, hierbij kan je denken aan een bedrijfsuitje, kerst- of nieuwjaarsborrel. Wanneer je contact met ons opneemt denken we graag met je mee voor een passend programma. Neem hier contact op.